Vrijwilligers halen 1.500 kg zwerfvuil op

Roeselaarse vrijwilligers raapten het voorbije weekend 1.500 kg zwerfvuil op.  De jaarlijkse actie vond voor de allerlaatste keer plaats.

Zaterdag trokken 120 vrijwilligers van twaalf scholen en verenigingen de baan op.  Samen raapten ze bijna een ton afval op.  In combinatie met andere zwerfvuilacties eerder vorige week kwamen ze in totaal aan zowat 1.500 kg zwerfvuil.  Over het resultaat was iedereen tevreden.

De grote zwerfvuilactie is een jaarlijkse traditie, maar wel een traditie die eindigt.  De zestiende editie dit jaar is meteen de laatste.  De stad wil gedurende het jaar meer structurele acties organiseren, in plaats van zich te richten op één grootschalige lenteschoonmaak.

'Daardoor vergroot de kans dat er meer op regelmatige tijdstippen opgeruimd wordt en het resultaat voor een langere periode zichtbaar blijft', aldus schepen van duurzaamheid Nathalie Muylle.

De stad rekent daarom, samen met afvalintercommunale Mirom, op wijken, verenigingen, scholen en particulieren die een deel van hun straat of omgeving claimen en net houden.

 

Bron & foto: Het Nieuwsblad (31-03-2014)